Pelabur Emas Modal Kecil

Ada apa dengan 1 gram?
————————————–
1. 1 gram adalah permulaan yang baik bagi penyimpan emas modal kecil. Harga di pasaran melalui #AkaunEmasGAP hari ini baru 175 segram. Ia di bawah 10% dari cadangan simpanan sebulan jika bergaji RM2,000 sebulan.

2. 1 gram senang di kira. 1 gram sebulan, setahun sudah 12 gram. Tapi kebiasaan, penyimpan konsisten akan punya lebih dari jumlah tersebut bila dikira akhir tahun.

3. 1 gram ada pelbagai edisi menarik. Tema birthday, new born, wedding, perayaan dan sebagainya selain edisi klasik. Pasti menarik untuk dijadikan koleksi.

4. 1 gram mudah di bawa dan senang di simpan. Ia nipis bagaikan kad visa. Senang diselit di dalam dompet. Secara psikologi boleh memotivasikan diri untuk menambah lagi.

5. 1 gram juga senang di jual atau gadai bila memerlukan. Jika tidak berkesempatan ke cawangan #PublicGold atau ar rahnu, boleh di lepaskan kepada sahabat handai dengan harga runcit. Tidak terlalu mahal dan mampu milik.

6. 1 gram juga sesuai untuk mereka yang ingin melatih diri menyimpan sedikit demi sedikit sebelum melangkah ke item yang lebih besar.

7. 1 gram 1 bulan boleh dibuat tabungan melalui akaun GAP di Public Gold. Ia mudah, murah dan patuh syariah. Jika punya niat untuk bina harta kekayaan dengan bajet rendah boleh hubungi admin untuk maklumat lanjut.

#ciktuntejadotcom